Dilsen-Stokkem krijgt label Kindvriendelijke Stad

Sinds 24 juni mag Dilsen-Stokkem zichzelf Kindvriendelijke Stad noemen. Een jury van experts kende de stad dit label toe. Ze keken hiervoor naar een traject dat de stad startte in 2022, waarbij ze een belevingsonderzoek deden bij meer dan 850 kinderen en jongeren. Ze kwamen uit bij drie beleidsuitdagingen: mentaal welzijn, mobiliteit en communicatie en participatie. In januari 2024 vertaalde dit onderzoek zich naar de nieuwe strategie ‘kindvriendelijk Dilsen-Stokkem’ met daarin 8 actieplannen en 40 concrete acties.

Tijdens de uitreiking van het label beantwoordde Manuel Morales-Barrera, jeugdopbouwwerker van Uit De Marge actief in Dilsen-Stokkem, enkele vragen rond jeugdopbouwwerk en outreachend werken.

Over het traject in Dilsen-Stokkem vertelde Manuel: “Ik ben mee op pad gegaan tijdens het belevingsonderzoek om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan. Dat op zich was al bijzonder leerrijk, maar ik ben vooral blij dat ik als jeugdwelzijnswerker mijn rol nadrukkelijk mag spelen in Dilsen-Stokkem en daar ook het vertrouwen voor krijg. Het lokaal bestuur grijpt mijn signalen aan en zet ze om in beleid en vergroot bovendien de eigen expertise in de leefwereld van kinderen en jongeren. De gebruikte methodieken zijn verzameld in een databank die we blijvend kunnen inzetten. Het is niet de bedoeling dat deze tools onder het stof verdwijnen, maar wel dat alle diensten van stad en OCMW deze gaan gebruiken.”

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.